Demó-alkalmakon randiznak végzettjeink leendő munkaadóikkal.

Még az is találkozott olyan kutatásokkal és cikkekkel, amelyek a hazai és nemzetközi IT munkaerőhiányról szólnak, akiket a téma teljesen hidegen hagy.
Az IVSZ (Informatikai Vállalkozások Szövetsége) legfrissebb, a programozóiskolákat (azaz bootcampeket) vizsgáló auditjelentéséből is egyértelműen kiderül, hogy a koronavírus-járvány okozta átmeneti megtorpanás után 2021 elejétől újra erősen megélénkült a kereslet a junior szoftverfejlesztők iránt.
Szerencsére ezt mi is tapasztaljuk. A tavaly év végén végzett full-stack fejlesztőinket rekord idő, mindössze 3 hónap alatt sikerült elhelyeznünk IT területen.

Februárban újabb programozó csoportunk végezte el a képzést.
Ők múlt pénteken tartották első demójukat partnercégeink képviselői előtt – online.

De mi is az a demó?

A nevéből sejthető: egy olyan szakmai bemutató, ahol éles helyzetet modellezve mutatják be végzettjeink a projektmunkáikat.

Miután programozó képzésünk résztvevői 18 hét intenzív tanulás és gyakorlás után elmélyítették JAVA backend tudásukat, valamint a frontend technológiákkal is megismerkedtek, konkrét, életszerű projekteken kezdenek dolgozni 3-5 fős agilis csapatokban, projektmenedzsmenttel (Scrum Masters) és manuális tesztelőkkel együtt.
Agilis módszertannal, hétről-hétre, úgynevezett sprintek keretében egyre komplexebb szoftvereket fejlesztenek, eközben elsajátítják az üzemeltetési, biztonságvédelmi és automatizált tesztelési módszereket is.
Nagy hangsúlyt fektetünk soft skilljeik (azaz nem programozó szakmai képességeik) fejlesztésére is: kommunikációs és prezentációs tréningekkel készítjük fel őket nem csak a demó-alkalmakra, de a csapatmunkára és az asszertív kommunikációra is.

A demókon a projektmunkák bemutatása után a cégek kérdéseket tesznek fel a csapatoknak, melyek során meggyőződhetnek diákjaink szakmai felkészültségéről.

Nem egyoldalú az ismerkedés: a program a partnercégek bemutatkozásával zárul, melynek keretében diákjaink az adott vállalat IT piacon betöltött pozíciójáról, tevékenységéről, valamint az aktuális álláslehetőségekről is átfogó képet kapnak.

Sok cég, nagy választék

A nevüket ugyan itt nem írhatjuk le, de több, mint 80 elismert és megbízható partnercégünk rendkívül változatos karrierlehetőséget kínál. Van köztük szoftverfejlesztő ügynökség, amely többek között a Telekom OneApp-ját, az Ipon e-commerce weblapjának frontendjét, valamint a Ferrari és a Kaspersky Forma 1-es kooperációját szemléltető site-ot is készítette.
A világ egyik legnagyobb médiavállalatát is partnereink között tudhatjuk, portfóliójukban szerepel a streaming, a filmgyártás, a tv-csatorna üzemeltetés és a telekommunikáció is. Emellett államigazgatási rendszereket fejlesztő nemzetközi nagyvállalatoktól a bankszektor legjelentősebb képviselőin át a KKV és startup vállakozásokig számos cég és karrierlehetőség közül válogathatnak végzettjeink.
Közülük több cég a 100%-os remote workinget is támogatja.

Azoknak sem kell aggódniuk, akik nem Budapesten szeretnének elhelyezkedni, Debrecenben, Pécsett, Szegeden, Győrben vagy Veszprémben is vannak komoly partnercégeink.

Együtt a Training360-nal még többet adunk

2021 februárja óta a PROGmasters többségi tulajdonosa Magyarország vezető oktatási cége, a Training360.
Az akvizíció számos előnnyel jár diákjaink számára is. A két cég sales folyamatainak egyesítésével tovább nőtt partnercégeink száma, ami újabb lehetőségeket nyit meg végzettjeink előtt és elhelyezkedésük is gyorsabbá válik.

Nem volt véletlen a február 18-ai demó-alkalmon tapasztalható kiemelt érdeklődés: végzős full-stack szoftverfejlesztőink projektmunkáira közel 20 cég volt kíváncsi élőben. Külön öröm, hogy egyöntetűen pozitívan nyilatkoztak juniorjaink teljesítményéről.