REAL CODE ACADEMY
VALÓDI PROJEKT. VALÓDI TAPASZTALAT.

A programozási nyelvek és keretrendszerek ismerete mellett sokszor gyakorlati tapasztalat is szükséges ahhoz, hogy egy cég teljes állásban szavazzon bizalmat egy új programozónak.
Ha Te junior fejlesztőként most kezdenéd a pályád, de éppen a tapasztalat hiányzik, itt a megoldás! A PROGmasters Real Code Academy programja erre kínál lehetőséget.
A 4 hónapos fejlesztői projekt végére olyan szintű gyakorlati tudást szerezhetsz, amivel lesz esélyed egy menő állásra. A program időbeosztása rugalmas, így akár munka vagy aktív álláskeresés mellett is csatlakozhatsz.

KEZDÉS:
FOLYAMATOS

JELENTKEZÉS:
FOLYAMATOS

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK:
4 hónap
heti minimum 10 óra ráfordítás
személyes szakmai támogatással

KINEK AJÁNLJUK?

JUNIOR FEJLESZTŐKNEK
  • ha magasabb szintre emelnéd a gyakorlati tudásod
  • ha értékes projekttapasztalattal gazdagítanád a szakmai CV-det
  • ha éles fejlesztés során csiszolnád képességeidet a Java+Spring Boot, Angular, PostgreSQL + Hibernate és Flyway technológiák használatával
  • ha van hetente pár szabad órád önfejlesztésre
AKTÍV FEJLESZTŐKNEK

Ha éles környezetben használnád és tesztelnéd a Java-technológiákat.

MUNKÁLTATÓKNAK

Ha segítségre van szükséged a juniorok mentorálásában, vagy éppen továbbképzési lehetőséget keresel fejlesztőidnek.

HOGYAN MŰKÖDIK?

Önállóan vagy akár 2-4 fős fejlesztői csapatban is tudsz csatlakozni.
A résztvevők kapnak egy forkot (másolatot) egy oktatástámogató rendszer, a Feedback App forráskódjából, ami kb. 16 ezer soros frontend és 21 ezer soros backend kódot jelent külső API-integrációkkal. Ezt követően 2 hetes sprintek alatt
konkrét feladatokat oldanak meg.
A sprint elején, a planning során megbecsülik, hány komplexitáspont elérését vállalják, majd a sprint végén az elkészült eredményeket demózzák.

HOGYAN KERÜLHETSZ BE?

Egyszerűen. Csak kattints a lenti gombra és az űrlapon add meg a legfontosabb adatokat. A jelentkezés és a csatlakozás is folyamatos.

RÉSZLETES SZAKMAI PROGRAM

FEJLESZTÉS, TESZTELÉS

A Real Code Academy programban gyakorlati fejlesztési, tesztelési és DevOps ismereteket szerezhetsz, medior szinten elvárt eszközök és technológiák elsajátításával.
• nagy mennyiségű adat kezelése
• komplex funkciók implementálása
• meglévő funkciók refaktorálása
• tesztelési készségek

KÓDOK MINŐSÉGE

Fontosnak tartjuk a tesztelési készségek fejlesztését a kód minőségének és stabilitásának biztosítása érdekében.

Ezért a program tematikája tartalmazza:
• az integrációs tesztek Docker konténerben futó adatbázissal
• DBrider-rel támogatott tesztek
• Selenium tesztek, unit tesztek
• Mocking technikák
• DevOps ismeretek

DEVOPS

Annak érdekében, hogy a végzettek minél szélesebb körben szerezzenek tapasztalatot, a program DevOps anyagot is tartalmaz.
Ennek fő témakörei:

  • Deploy, releasing | Docker, AWS Cloudformation, Kubernetes, Terraform, Chef, Puppet, Ansible
  • Tervezési minták | Flyway, event-driven architecture, Kafka
  • Oberbanility, Monitoring | Prometheus, Springboot actuator, logolás, logok kezelése
  • Security | hozzáférés korlátozása, DdoS támadás elleni védelem, tűzfal, SSH, CORS
FELADATOK

A fejlesztési feladatokat kidolgozva, részfeladatokra bontva biztosítjuk a résztvevők számára, ezzel is megkönnyítve a sprint tervezést és feladatok felosztását a csapattagok között. Az alábbi példában egy fejlesztési feladat leírása és részfeladatai láthatóak.

SPRINTEK

A Real Code Academyn agilis módszertan szerint dolgozunk, ami magában foglalja a sprinttervezést, daily standup-ot, code reviewt és retrospektíveket. Az egyének és csapatok előre meghatározott feladatokból válogathatják össze az aktuális sprint témáját, priorizálva azokat a saját fejlődési tervüknek megfelelően.

Az alábbi két példában egy onboarding tematikájú első sprint és egy későbbi, egyéni érdeklődésre szabott sprint felatadai láthatóak:

SPRINT 1

Onboarding
A Feedback App onboarding anyagának feldolgozása, a GitHub repository forkolásától a fejlesztői környezet kialakításáig, az alkalmazás lokális futtatása
Flyway a Feedback App projectben
Kutatómunka adatbázis migráció, Flyway és Flyway használatának megvalósítása a projectben témákban, dokumentáció készítése, prezentáció
GitHub bejelentkezés folyamat felfedezése
A Feedback App projectben megvalósított GitHub oauth2-es bejelentkezési folyamat felfedezése, értelmezése, dokumentáció készítése, prezentáció
Egy hiba javítása: Student Statusz nem ABC sorrendben jelenik meg, Reset gombra rendeződik

SPRINT 2

Szűrés a mentorokhoz rendelt kompetenciákra
A már implementált kompletencia mátrix kereső funkciójának fejlesztése, egy vagy több kompetencia és a kompenetenciák minimum szintéjenk megadásával
Kvíz felület
Mentor által indítható kvíz implementálása A,B,C,D,E válaszlehetőséggel, megadható helyes válasszal, valós idejű eredménnyel, helyesen válaszolók névsora válaszidő szerint
Deploy automatizálása
Az alkalmazás deploy folyamatának automatizálása deploy script github actions használatával
Hibajegy: Email cím megváltoztatása hibaüzenet nem megfelelően jelenik meg

Az agilis projektmenedzsmentet az Atlassian által fejlesztett Jira szoftver használatával támogatjuk. A kéthetente tartott demókon a résztvevők nemcsak az elkészült fejlesztéseket prezentálhatják, hanem személyre szabott visszajelzést is kapnak mentorainktól.

„Hihetetlenül hasznos volt minden szempontból. Valós kódbázison dolgozhattam és szerezhettem gyakorlatot. Állásinterjúkon minden alkalommal kíváncsiak voltak arra, mivel foglalkoztam. Határozottan javaslom mindenkinek, aki a képzés után akár egyedül, akár csapatban szeretne fejlődni.” (Sári Bende)

„A Real Code Academy projektjét hasznosnak találtam és élveztem. Egy stabil és a gyakorlatban hasznosítható tudást szerezhettem. Sok szuper emberrel ismerkedtem meg: a mentorokat és a diákokat is csak dicsérni tudom.” (Wittnerné Fricz Edina)

A REAL CODE ACADEMY DÍJA

A program a PROGmasters-nél végzett junior fejlesztőknek a sikeres záróvizsgát követő 3 hónapon belüli jelentkezés esetén ingyenes, más bootcampek, egyetemek és online képzési helyek végzősei számára bevezető áron érhető el..

OLCSÓBB

EGY ÖSSZEGBEN,
ELŐRE FIZETÉSSEL

LISTAÁR: 490.000 FT + Áfa
BEVEZETŐ ÁR: 390.000 FT + Áfa

OKOS DÖNTÉS

RÉSZLETFIZETÉS A PROGRAM VÉGÉIG

LISTAÁR: 550.000 FT + Áfa
BEVEZETŐ ÁR: 450.000 FT + Áfa

JELENTKEZÉS A REAL CODE ACADEMY-RE