A PROGmasters egy különleges JelöltBörzével segítette a frissen végzett IT szakemberek és a munkaadók egymásra találását. A rendezvényen multinacionális nagyvállalatok, fejvadász cégek, valamint hazai kis- és középvállalatok ismerkedtek azokkal, akik a PROGmasters képzése után új állást kerestek.

A PROGmasters számos eszközzel segíti a frissen végzett IT szakembereket az elhelyezkedésben, például a náluk végzetteket prezentációs és soft skill tréningekkel készítik fel az állásinterjúkra. Azonban most egy különleges JelöltBörzét is szerveztek annak érdekében, hogy könnyebben találjanak egymásra a munkaadók és álláskeresők.

„Úgy látjuk, hogy a valóban használható, gyakorlati tudással rendelkező jelöltek most is el tudnak helyezkedni. Az átlagos álláskeresési idő a korábban átlagos 2-3 hónap helyett most akár 6-7 hónap is lehet, de a nálunk végzettek többsége végül megtalálja a hozzá illő pozíciót. Ugyanakkor minden rendelkezésünkre álló eszközzel szeretnénk segíteni ebben” – mondta Filep Szabolcs, a PROGmasters alapítója és társ-ügyvezetője.

A rapid állásinterjúké volt a főszerep

A rendezvényen 14 munkáltató képviseltette magát. Jöttek nemzetközi nagyvállalatok, mint az EPAM és a DXC, de toborzóirodák (RecruIT) és hazai kkv-k (pl. Ponte.hu, EastFlow) munkatársai is kíváncsiak voltak a PROGmastersnél végzett szakemberekre. A partnercégek több mint 30 nyitott pozícióval érkeztek az eseményre, ahol mintegy 80 felkészült jelölttel találkozhattak. Többségében fejlesztők voltak jelen (a full-stackesek mellett backendre vagy frontendre specializálódott programozók), de tesztelők és DevOps szakemberek is részt vettek a JelöltBörzén. A program Filep Szabolcs nyitóbeszéde után a cégek rövid bemutatkozásával indult, majd a délután legnagyobb része a rapid állásinterjúkkal és a személyes ismerkedéssel telt. A NIX 9 fős csapata például 30 jelöltet hallgatott meg, közülük többen a vállalatnál folytatják az interjúzást.

 

Az esemény azonban csak a PROGmasters akciójának nyitánya volt – március végéig ugyanis közvetítési díj nélkül válogathatnak a munkaadók az IT képzési központ végzettjei közül. „A JelöltBörze után számos pozitív visszajelzést kaptunk. Volt olyan cég, amely több szakemberünket is szívesen látná a csapatában, és elindult számos felvételi folyamat. Mindez azt igazolja, hogy a PROGmastersnél végzettek továbbra is értékesek a magyar munkaerőpiacon” – foglalta össze a rendezvény eredményeit Filep Szabolcs.