Budapest, 2021. február 11. – Újabb cégvásárlás révén bővül a tréningpiac egyik legnagyobb szereplője, a Training360 Kft. A vállalat a NetAcademia tavalyi akvirálása után most a szoftverfejlesztőket és tesztelőket képző, az egyik legismertebb iparági szereplőnek számító PROGmasters márkatulajdonosában, a QTC Kft.-ben szerzett jelentős tulajdonrészt. A Training360 Csoport informatikai, vezetői és soft-skill képzésein tavaly több, mint 12 ezer ember vett részt hagyományos tantermi, online, illetve vegyes képzéseken.

A hazai bootcamp piac egyik legismertebb cégében szerzett meghatározó tulajdonrészt a hazai oktatási piac legnagyobb szereplőjeként ismert Training360 Kft. A 2016-ban alapított, jelenleg 21 fős munkatársi gárdával rendelkező PROGmasters jellemzően 5 hónapos tanfolyamok keretében junior szintű szoftverfejlesztőket és tesztelőket képez. A Magyarországon alig néhány éve létező bootcamp oktatási formátum egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen informatikusból továbbra is óriási a hiány.

Mindkét cég felnőttképzéssel foglalkozik, a Training360 a vállalati szektorban a legerősebb, míg a PROGmasters elsősorban a karrierváltásra törekvő magánszemélyeket célozza meg. A két cég által képviselt értékek – így például a minőségi oktatásba vetett hitünk – ugyanakkor nagyon hasonlóak, ami szakmai befektetőként kifejezetten fontos volt számunkra. Bootcamp képzést a Training360 is nyújt, de a PROGmastersel kibővülve még nagyobb hangsúlyt kap ez az oktatási forma, így biztosak vagyunk abban, hogy együtt még sikeresebbek lehetünk ezen a piacon.” – mondta Nyisztor József, a Training360 Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem ez az első alkalom, hogy a vállalat egy, a meglévő oktatási tevékenységet jól kiegészítő vállalkozásban szerez érdekeltséget. 2020 tavaszán a Training360 vásárolta meg a kizárólag online képzéseket kínáló NetAcademia Oktatóközpont 100 %-os tulajdonrészét. Ott az a döntés született, hogy az új tulajdonos megőrzi a márkanevet és változatlan szellemiségben viszi tovább a NetAcademiát. A PROGmasters esetében is ez a Training360 stratégiája.

Szakmai befektetővel tovább növekedni

Amikor a PROGmasterst elindítottuk, az volt a célunk, hogy minőségi informatikaoktatást biztosítsunk a bootcamp szemlélet mentén. Ebbe nálunk a kezdetektől az is beletartozik, hogy nem csak szakmai képességekkel, hanem soft skillekkel is felruházzuk a nálunk tanulókat, felkészítve hallgatóinkat a munkaerőpiac és a partnercégeink aktuális igényeire. 5 év alatt eljutottunk oda, hogy minőségi oktatásaink révén a bootcamp piac egyik legismertebb szereplőjévé váltunk. Tulajdonosként ezért elérkezettnek láttam az időt arra, hogy a PROGmasterst a Training360-nal, mint szakmai befektetővel közösen még sikeresebbé tegyük a jövőben.” – indokolta az üzletrész-értékesítés okait Filep Szabolcs, aki ezután is marad a QTC Kft. – a PROGmasters márkatulajdonosának – ügyvezető igazgatója és oktatója, így hosszú távon elkötelezett a cég iránt.

A PROGmasters mögött álló QTC Kft. évről évre dinamikusan növelte árbevételét, mely 2020-ra az előzetes várakozások alapján átlépheti a 300 millió forintot.  A Training360 Kft. részéről saját tőkéből finanszírozott üzletrészszerzés január közepén már lezárult. A magyar tulajdonú Training360 csoportszintű, konszolidált árbevétele 2021-ben várhatóan meghaladja a 3,5 milliárd forintot.