MIVEL FOGLALKOZUNK?

A PROGmasters egy budapesti székhelyű magán programozóiskola, ami 2016 óta képviseli a minőségi IT oktatást a hazai piacon. Nem csak szakmai képességekkel, hanem soft skillekkel is felruházzuk a nálunk tanulókat, hogy helyt tudjanak állni minden helyzetben. Végzettjeinknek segítünk az elhelyezkedésben is, hogy a sikeres vizsga után minél hamarabb belevághassanak új karrierjükbe.

MENTORAINK

Képzéseinken több mentor foglalkozik a csoportokkal. Oktatóink a PROGmastersnél különböző fejlesztői, programozói projekteken is dolgoznak.

FILEP SZABOLCS

vezető szakmai mentor, alapító

Szoftverfejlesztési imádata 10 évesen kezdődött, amikor a szüleitől egy Commodore Plus4-et kapott, amin megtanult BASIC nyelven programozni. A BME mérnökinformatikus szakán végzett és immáron 20 év fejlesztői tapasztalat van a háta mögött.
A PROGmasters alapítójaként hiszi, hogy mindenki számára nyitott a szoftverfejlesztői szakma. Szabadidejében, ha nem gyermekeivel játszik, akkor bútorokat tervez és készít, biciklizik, vagy improvizációs előadásokon szerepel.
Referenciák: Epam | Apertus Kft. | Virgo Systems | K&H | Unicredit

FILEP-PAPP NIKOLETT

vezető kommunikációs mentor, alapító

A Momentán Társulat képzésének elvégzése óta az improvizáció a nagy szerelme, elemeit a PROGmasters képzésébe is beépítette. Szabadidejében imád főzni, sokszor kísérletezik, így szinte sosem készíti kétszer ugyanazt. A konyhában sürgés-forgás mellett alkalmanként szinkronmunkát is vállal. Gyermekei nevelése mellett is részt vesz a képzés improvizációs és tréning alkalmain, kommunikációs gyakorlatokkal fejlesztve a résztvevők magabiztosságát, spontaneitását és a hatékony csapatmunkát.
Referenciák: hirado.hu | Sanoma | Momentán Társulat

PATAKI DÁNIEL

szakmai mentor

Gimnázium óta szemezett a programozással, de sokáig nem mert belevágni, mondván, úgysem neki való. Végül kiderült, hogy tévedett. Egy programozó ismerőse meggyőzte, hogy próbálja ki magát ezen és nyomban bele is szeretett a szakmába.
A PROGmastersnél olyannyira jól érezte magát, hogy a képzés sikeres teljesítését követően szakmai mentorként maradt is a cégnél. Amikor épp nem tanít vagy kódol, szívesen társasjátékozik és asztali szerepjátékozik.

BOGÁRDI SZILVIA

szakmai mentor

Okleveles építőmérnökként végzett, majd 20 évet a szakmájában dolgozott tervező mérnökként. 2020-ban döntött úgy, hogy szívesen kipróbálná magát más területen is. A programozást választotta, mert itt fel tudja használni a mérnökként szerzett tapasztalatát. A kódolás viszont nemcsak problémamegoldást jelent számára, hanem sikerélményt és kikapcsolódást is.
Szabadidejét javarészt a sportnak, azon belül az ultrafutásnak szenteli, méghozzá nem is amatőr módon: 2019-ben a hazáját is képviselhette a 24 órás Magyar Ultrafutó Válogatott tagjaként a világbajnokságon.

MENTES FERENC

szakmai mentor

Már óvodás korában matekozott. Később arra is rájött, hogy szeret tanítani. Egy darabig matematika-fizika szakos tanárként dolgozott, majd amikor váltania kellett, olyan lehetőséget keresett, ahol használnia kell a fejét. Így talált rá a programozásra, ami aztán gyorsan magával ragadta. Szabadidejében manapság kisfiával szaladgál a játszótéren, de korábban nagy tájékozottságra tett szert filmek, társasjátékok, olimpiai eredmények és mindenféle érdekességek terén, amivel értékes pontokat szerzett csapatának a kocsmakvízeken.

HORVÁTH ANDREA

szakmai mentor

Andit már fiatalon vonzotta az informatika, de aztán egész más területen kötött ki: rendezvényszervezéssel foglalkozott. Valahol azonban mindig is tudta, hogy dolga van még az IT világában. Évekkel később egy remek lehetőség hullott az ölébe és szoftvertesztelői képesítést szerzett, most pedig a hozzá hasonló karrierváltóknak segít mentorként. Alapossága és kreativitása – ami tesztelőként nagyon fontos számára – a hobbijában is megjelenik: a kalligráfia művészetében jeleskedik.

LÉNÁRT LEVENTE

szakmai mentor

Levi tizenéves kora óta építette és szervizelte saját és közeli ismerősei számítógépeit. Szakirányú középiskolában végzett, majd egy rendszerüzemeltető képzésen és főiskolán folytatta tanulmányait. 5 évig vállalkozóként kis- és középvállalkozásoknak nyújtott rendszergazdai szolgáltatásokat. 2022-ben úgy érezte, szívesen kipróbálná magát a programozásban is, ezért elvégezte a PROGmasters Java full-stack képzését. Szabadidejében szívesen olvas, zenél, túrázik, és a jó kávénak is nagy kedvelője.

MISKÓ CSABA

szakmai mentor

Kvantitatív piackutatóként dolgozott, majd szabadúszóként foglalkozott e-kereskedelemmel, marketinggel. Így került közel a webáruházakhoz, ahol no-code platformokon sajátokat is készített és üzemeltetett. Időközben rájött, hogy a weboldalak készítése nagyobb örömöt okoz számára és belátta, hogy a no-code platformoknak gyorsan el lehet érni a határait, ha egyedi igények merülnek fel. 2022-ben szembejött vele egy hirdetés a PROGmasters-től, mely így szólt: Sprichts du Deutsch? Mivel kétnyelvű gimnáziumba járt német szakon, kapott az alkalmon és jelentkezett a full-stack képzésre, melynek elvégzése után nálunk maradt, mint mentor. Megtaláljátok túrázás közben a hegyekben, vagy az A38 hajó gyomrában egy drum and bass party-n is.

GYARMATI ÁDÁM

szakmai mentor

6 éves korában eldöntötte, hogy labdarúgó szeretne lenni, erre tette fel az egész ifjúságát. A sorozatos sérülések azonban meghiúsították ezt az álmát. Belekóstolt a vendéglátásba is, de érezte, hogy nem ez lesz élete hivatása. Érdekelte viszont a technológia, így kipróbálta magát a PROGmasters full-stack képzésén. Azonnal tudta, hogy végre jó helyen van. Szabadidejében szeret a családjával és a kutyusával lenni, olvasni és elveszni a League of Legends világában.

KOLLER ISTVÁN

szakmai mentor

Mérnökinformatika és mérnökpedagógiai szakon végzett. Már a főiskolai évek alatt is érdekelte a programozás oktatása, ezzel a témával foglalkozott a szakdolgozatában. 14 évig tanított egy kecskeméti általános iskolában informatikatanárként, mellette tehetséges tanulóknak segített programozni pályázatok, szakkörök és nyári táborok keretein belül. 2022-ben fogalmazódott meg benne az a gondolat, hogy még jobban elmerülne a programozás világában, ezért jelentkezett a Struktúraváltó Frontend és Full-stack képzésekre. A PROGmasters mentori csapata annyira szimpatikus volt számára, hogy most már szakmai mentorként ő is erősíti ezt a csapatot. Két pici gyereke miatt kevés a szabadideje, de amikor nem oktat, akkor kerékpározik vagy túrázik.

BAKÓCZY ZOLTÁN

szakmai mentor

Előző „életében” vendéglátózott, élt és dolgozott Olaszországban és a Balatonfelvidéken is. A programozás többször is rátalált, de sokáig egyáltalán nem mélyedt el benne. Végül az egyre jobban szeretett hobbi szakmává érett. Régóta szereti az embereket támogatni, mentorálni. A vizek szerelmese: vitorlázik, úszik vagy könyveket és szakmai cikkeket olvas.

KOMLANCZ JÁNOS

szakmai mentor

2017 óta tevékenykedik Java fejlesztőként. Mérnökinformatikus a végzettsége, de a munkája egyben a hobbija is lett. Több munkahelyen dolgozott, mellette projektmunkákat végez és már egy éve foglalkozik mentorálással is. Kivételes örömöt jelent számára a tudás átadása. Emellett imád vezetni, és érdekesség róla, hogy a második keresztneve a Bátor. Célja az, hogy inspirálja és támogassa a fejlesztő közösséget, hogy megszüntesse a minden fejlesztő “kocka” vélekedést, valamint ösztönözze az egyéni gondolkodást és egyedi megközelítéseket a programozásban.

PATARICZA GYÖRGY

szakmai mentor

A gimnázium után a jogi egyetemmel próbálkozott, de mindig is sokkal jobban élvezte, ha a számítógép előtt tölthette az időt, akár képszerkesztéssel, videovágással vagy játékkal. A programozással foglalkozó barátait látva mindig is imponált neki a fejlesztői világ, ezért nagyon kíváncsivá vált, amikor 2017-ben először hallott arról, hogy van lehetőség bootcampben belevágni ebbe az izgalmas szakmába. 2018 óta backend fejlesztőként dolgozik multinacionális környezetben. A munka mellett már a kezdetektől vonzotta, hogy más, a fejlesztésbe belevágó embereket segíthessen elindulni a pályán. Többször is önkénteskedett kisebb hasonló programokban, amikor lehetősége volt rá, és ezt emelte professzionális szintre, amikor a fejlesztői főállása mellett szakmai mentorrá vált a PROGmastersnél, hogy a mindennapi munkája során megszerzett tudásával és tapasztalatával gazdagítsa a képzéseinken résztvevő diákokat.

KAPCSOLAT

1056 Budapest, Irányi utca 3.

SAJTÓMEGJELENÉSEK

SAJTÓMEGJELENÉSEK

2019.01.26. Trend FM

Kiknek való a programozás? Erről kérdezték Filep Szabolcsot, a PROGmasters vezetőjét.

2021.10.26. Trend FM - IoT Zóna

A PROGmasters alapítója, Filep Szabolcs a Trend Fm, IoT Zóna műsorában vendégeskedett. Az interjú során szó esett IT munkaerőpiaci helyzetről, szoftverfejlesztésről és képzéseinkről is.

2019.02.05. Trend FM M2M Zóna

A programozásról, tanulásról és pályaváltásról beszélgetünk Szűcs Péterrel a Trend FM M2M Zóna kedd délutáni műsorában, azaz ma 15:05-től.

2019.01.26. Klasszik Rádió, Digitália

Kiknek való a programozás? Erről kérdezték Filep Szabolcsot, a PROGmasters vezetőjét.

2018.10.10. Kossuth Rádió, Napközben

Interjú Filep Szabolccsal

Az interjú leiratát itt olvashatod el.

LETÖLTHETŐ SAJTÓFOTÓK