MIVEL FOGLALKOZUNK?

A PROGmasters egy budapesti székhelyű magán programozóiskola, ami 2016 óta képviseli a minőségi IT oktatást a hazai piacon. Nem csak szakmai képességekkel, hanem soft skillekkel is felruházzuk a nálunk tanulókat, hogy helyt tudjanak állni minden helyzetben. Végzettjeinknek segítünk az elhelyezkedésben is, hogy a sikeres vizsga után minél hamarabb belevághassanak új karrierjükbe.

MENTORAINK

Képzéseinken több mentor foglalkozik a csoportokkal. Oktatóink a PROGmastersnél különböző fejlesztői, programozói projekteken is dolgoznak.

FILEP SZABOLCS

vezető szakmai mentor, alapító

Szoftverfejlesztési imádata 10 évesen kezdődött, amikor a szüleitől egy Commodore Plus4-et kapott, amin megtanult BASIC nyelven programozni. A BME mérnökinformatikus szakán végzett és immáron 20 év fejlesztői tapasztalat van a háta mögött.
A PROGmasters alapítójaként hiszi, hogy mindenki számára nyitott a szoftverfejlesztői szakma. Szabadidejében, ha nem gyermekeivel játszik, akkor bútorokat tervez és készít, biciklizik, vagy improvizációs előadásokon szerepel.
Referenciák: Epam | Apertus Kft. | Virgo Systems | K&H | Unicredit

FILEP-PAPP NIKOLETT

vezető kommunikációs mentor, alapító

A Momentán Társulat képzésének elvégzése óta az improvizáció a nagy szerelme, elemeit a PROGmasters képzésébe is beépítette. Szabadidejében imád főzni, sokszor kísérletezik, így szinte sosem készíti kétszer ugyanazt. A konyhában sürgés-forgás mellett alkalmanként szinkronmunkát is vállal. Gyermekei nevelése mellett is részt vesz a képzés improvizációs és tréning alkalmain, kommunikációs gyakorlatokkal fejlesztve a résztvevők magabiztosságát, spontaneitását és a hatékony csapatmunkát.
Referenciák: hirado.hu | Sanoma | Momentán Társulat

PATAKI DÁNIEL

szakmai mentor

Gimnázium óta szemezett a programozással, de sokáig nem mert belevágni, mondván, úgysem neki való. Végül kiderült, hogy tévedett. Egy programozó ismerőse meggyőzte, hogy próbálja ki magát ezen és nyomban bele is szeretett a szakmába.
A PROGmastersnél olyannyira jól érezte magát, hogy a képzés sikeres teljesítését követően szakmai mentorként maradt is a cégnél. Amikor épp nem tanít vagy kódol, szívesen társasjátékozik és asztali szerepjátékozik.

BOGÁRDI SZILVIA

szakmai mentor

Okleveles építőmérnökként végzett, majd 20 évet a szakmájában dolgozott tervező mérnökként. 2020-ban döntött úgy, hogy szívesen kipróbálná magát más területen is. A programozást választotta, mert itt fel tudja használni a mérnökként szerzett tapasztalatát. A kódolás viszont nemcsak problémamegoldást jelent számára, hanem sikerélményt és kikapcsolódást is.
Szabadidejét javarészt a sportnak, azon belül az ultrafutásnak szenteli, méghozzá nem is amatőr módon: 2019-ben a hazáját is képviselhette a 24 órás Magyar Ultrafutó Válogatott tagjaként a világbajnokságon.

MENTES FERENC

szakmai mentor

Már óvodás korában matekozott. Később arra is rájött, hogy szeret tanítani. Egy darabig matematika-fizika szakos tanárként dolgozott, majd amikor váltania kellett, olyan lehetőséget keresett, ahol használnia kell a fejét. Így talált rá a programozásra, ami aztán gyorsan magával ragadta. Szabadidejében manapság kisfiával szaladgál a játszótéren, de korábban nagy tájékozottságra tett szert filmek, társasjátékok, olimpiai eredmények és mindenféle érdekességek terén, amivel értékes pontokat szerzett csapatának a kocsmakvízeken.

HORVÁTH ANDREA

szakmai mentor

Andit már fiatalon vonzotta az informatika, de aztán egész más területen kötött ki: rendezvényszervezéssel foglalkozott. Valahol azonban mindig is tudta, hogy dolga van még az IT világában. Évekkel később egy remek lehetőség hullott az ölébe és szoftvertesztelői képesítést szerzett, most pedig a hozzá hasonló karrierváltóknak segít mentorként. Alapossága és kreativitása – ami tesztelőként nagyon fontos számára – a hobbijában is megjelenik: a kalligráfia művészetében jeleskedik.

EGEDI ISTVÁN

szakmai mentor

Mindig is lenyűgözve figyelte azt a lendületet és folytonos megújulást, ami az informatikát körülveszi. Ez az a kíváncsiság, ami az UI tervezés irányába sodorta, és megismerte, miképp lesz egy papírra vetett vázlatból funkciókban gazdag működő alkalmazás. Persze nincs szoftver anomáliák nélkül, így a hibák reprodukálása mára a mindennapjai része lett.

LÉNÁRT LEVENTE

szakmai mentor

Levi tizenéves kora óta építette és szervizelte saját és közeli ismerősei számítógépeit. Szakirányú középiskolában végzett, majd egy rendszerüzemeltető képzésen és főiskolán folytatta tanulmányait. 5 évig vállalkozóként kis- és középvállalkozásoknak nyújtott rendszergazdai szolgáltatásokat. 2022-ben úgy érezte, szívesen kipróbálná magát a programozásban is, ezért elvégezte a PROGmasters Java full-stack képzését. Szabadidejében szívesen olvas, zenél, túrázik, és a jó kávénak is nagy kedvelője.

MISKÓ CSABA

szakmai mentor

Kvantitatív piackutatóként dolgozott, majd szabadúszóként foglalkozott e-kereskedelemmel, marketinggel. Így került közel a webáruházakhoz, ahol no-code platformokon sajátokat is készített és üzemeltetett. Időközben rájött, hogy a weboldalak készítése nagyobb örömöt okoz számára és belátta, hogy a no-code platformoknak gyorsan el lehet érni a határait, ha egyedi igények merülnek fel. 2022-ben szembejött vele egy hirdetés a PROGmasters-től, mely így szólt: Sprichts du Deutsch? Mivel kétnyelvű gimnáziumba járt német szakon, kapott az alkalmon és jelentkezett a full-stack képzésre, melynek elvégzése után nálunk maradt, mint mentor. Megtaláljátok túrázás közben a hegyekben, vagy az A38 hajó gyomrában egy drum and bass party-n is.

GYARMATI ÁDÁM

szakmai mentor

6 éves korában eldöntötte, hogy labdarúgó szeretne lenni, erre tette fel az egész ifjúságát. A sorozatos sérülések azonban meghiúsították ezt az álmát. Belekóstolt a vendéglátásba is, de érezte, hogy nem ez lesz élete hivatása. Érdekelte viszont a technológia, így kipróbálta magát a PROGmasters full-stack képzésén. Azonnal tudta, hogy végre jó helyen van. Szabadidejében szeret a családjával és a kutyusával lenni, olvasni és elveszni a League of Legends világában.

KOLLER ISTVÁN

szakmai mentor

Mérnökinformatika és mérnökpedagógiai szakon végzett. Már a főiskolai évek alatt is érdekelte a programozás oktatása, ezzel a témával foglalkozott a szakdolgozatában. 14 évig tanított egy kecskeméti általános iskolában informatikatanárként, mellette tehetséges tanulóknak segített programozni pályázatok, szakkörök és nyári táborok keretein belül. 2022-ben fogalmazódott meg benne az a gondolat, hogy még jobban elmerülne a programozás világában, ezért jelentkezett a Struktúraváltó Frontend és Full-stack képzésekre. A PROGmasters mentori csapata annyira szimpatikus volt számára, hogy most már szakmai mentorként ő is erősíti ezt a csapatot. Két pici gyereke miatt kevés a szabadideje, de amikor nem oktat, akkor kerékpározik vagy túrázik.

BAKÓCZY ZOLTÁN

szakmai mentor

Előző „életében” vendéglátózott, élt és dolgozott Olaszországban és a Balatonfelvidéken is. A programozás többször is rátalált, de sokáig egyáltalán nem mélyedt el benne. Végül az egyre jobban szeretett hobbi szakmává érett. Régóta szereti az embereket támogatni, mentorálni. A vizek szerelmese: vitorlázik, úszik vagy könyveket és szakmai cikkeket olvas.

NÁDOR JUDIT

szakmai mentor

Bár szülei mindketten programozók és a számítástechnika mindig is közel állt hozzá, tanulmányait az informatikától viszonylag távol, a természettudomány területén végezte. Nanotechnológiai kutatóként dolgozott, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve jelentkezett a PROGmasters full-stack képzésére 2017-ben. A tanfolyam végén mentorként és fejlesztőként maradt a PROGmasters csapatában. Szabadidejét szívesen tölti kisfiával, társasjátékozással vagy kórusénekléssel.

PÉCSI ZOLTÁN

szakmai mentor

Már 11-12 évesen megismerkedett a programozással – ami tanulmányai során többször is előkerült – és bár megszerette, nem kezdett el komolyan foglalkozni vele. Végül befejezetlen egyetemek, majd jónéhány kereskedelemben töltött év után hozta meg az addigra már régóta érlelődő döntést, hogy mégis szoftverfejlesztő lesz. Mentorként óriási élmény számára, hogy másoknak is segíthet megtanulni és megszerettetni a programozást. Szabadidejében sportol, énekel, asztali szerepjátékokkal vagy számítógépes játékokkal múlatja az idejét.

KOMLANCZ JÁNOS

szakmai mentor

2017 óta tevékenykedik Java fejlesztőként. Mérnökinformatikus a végzettsége, de a munkája egyben a hobbija is lett. Több munkahelyen dolgozott, mellette projektmunkákat végez és már egy éve foglalkozik mentorálással is. Kivételes örömöt jelent számára a tudás átadása. Emellett imád vezetni, és érdekesség róla, hogy a második keresztneve a Bátor. Célja az, hogy inspirálja és támogassa a fejlesztő közösséget, hogy megszüntesse a minden fejlesztő “kocka” vélekedést, valamint ösztönözze az egyéni gondolkodást és egyedi megközelítéseket a programozásban.

PATARICZA GYÖRGY

szakmai mentor

A gimnázium után a jogi egyetemmel próbálkozott, de mindig is sokkal jobban élvezte, ha a számítógép előtt tölthette az időt, akár képszerkesztéssel, videovágással vagy játékkal. A programozással foglalkozó barátait látva mindig is imponált neki a fejlesztői világ, ezért nagyon kíváncsivá vált, amikor 2017-ben először hallott arról, hogy van lehetőség bootcampben belevágni ebbe az izgalmas szakmába. 2018 óta backend fejlesztőként dolgozik multinacionális környezetben. A munka mellett már a kezdetektől vonzotta, hogy más, a fejlesztésbe belevágó embereket segíthessen elindulni a pályán. Többször is önkénteskedett kisebb hasonló programokban, amikor lehetősége volt rá, és ezt emelte professzionális szintre, amikor a fejlesztői főállása mellett szakmai mentorrá vált a PROGmastersnél, hogy a mindennapi munkája során megszerzett tudásával és tapasztalatával gazdagítsa a képzéseinken résztvevő diákokat.

KAPCSOLAT

1056 Budapest, Irányi utca 3.

SAJTÓMEGJELENÉSEK

SAJTÓMEGJELENÉSEK

2019.01.26. Trend FM

Kiknek való a programozás? Erről kérdezték Filep Szabolcsot, a PROGmasters vezetőjét.

2021.10.26. Trend FM - IoT Zóna

A PROGmasters alapítója, Filep Szabolcs a Trend Fm, IoT Zóna műsorában vendégeskedett. Az interjú során szó esett IT munkaerőpiaci helyzetről, szoftverfejlesztésről és képzéseinkről is.

2019.02.05. Trend FM M2M Zóna

A programozásról, tanulásról és pályaváltásról beszélgetünk Szűcs Péterrel a Trend FM M2M Zóna kedd délutáni műsorában, azaz ma 15:05-től.

2019.01.26. Klasszik Rádió, Digitália

Kiknek való a programozás? Erről kérdezték Filep Szabolcsot, a PROGmasters vezetőjét.

2018.10.10. Kossuth Rádió, Napközben

Interjú Filep Szabolccsal

Az interjú leiratát itt olvashatod el.

LETÖLTHETŐ SAJTÓFOTÓK