Vannak olyan sztár-programozók, akikről sokat hallunk, ilyen az Apple alapító Steve Jobs, a Windows atyja Bill Gates és a Facebook kitalálója Mark Zuckerberg is. Azonban sok hasonlóan sikeres munkát végző programozóról nem tudunk semmit. Ezt a bejegyzést nekik szenteljük.

Dennis Ritchie
Dennis MacAlistair Ritchie 1941. szeptember 9-én született, amerikai programozó. Nagy szerepet játszott a digitális éra kialakításában és felfedezésében. Megalkotta a ma széleskörűen használt C programozási nyelvet, amely rengeteg szoftver és operációs rendszer alapja, továbbá beágyazott rendszerek fejlesztéséhez is használják. Az általa megalkotott nyelv hatással volt és van a legtöbb modern programozási nyelvre.
Ritchie részt vett az UNIX operációs rendszer létrehozásában is. Munkájáért 1983-ban megkapta a Turing díjat az Association for Computing Machinery-től, 1990-ben a Hemming kitüntetést az IEEE-től és az amerikai Nemzeti Tudományos Érmet, technológia és újítás kategóriában 1999-ben. Nyugdíjazásáig, 2007-ig a Lucent Technologies System szoftver kutató részlegének feje volt. 2011. október 12-én hunyt el.

Linus Torvalds
Torvalds finn-amerikai szoftverfejlesztő, 1969. december 28-án született Helsinkiben. Aktívan részt vett a Linux-rendszermag fejlesztésében és később vezető tervezője is lett. Ma a projekt koordinátorként dolgozik. A Linux, egyébként róla kapta a nevét is, bár egy véletlen folytán. Torvalds a Linux nevet munkacímkén használta a projekt elemein, de mivel kissé egoistának érezte azt, inkább Freax-nek szerette volna elnevezni az operációs rendszert. Azonban az egyik kollégájának nem tetszett a Freax és a nagyérdemű előtt Linuxként prezentálta azt.
2012-ben megkapta a Millenium Technológiai Díjat a Technology Academy Finland-től, amiért létrehozta a nyitott forráskódú számítógépes operációs rendszereket, ami a Linux-kernel széleskörű használatához vezetett.
Az ő nevéhez fűződik a népszerű, 2005-ben elkészült Git nyitott ellenőrző rendszer és a Subsurface is.

Bjarne Stroustrup
Bjarne Stroustrup, 1950. december 30-án született dán informatikus, a C++ programozás nyelv megalkotója, és fejlesztője is egyszemélyben. Ő írta meg a nyelv korai definícióját, implementált vele először, alakította ki a dizájnját és főbb eszközeit. Továbbá megtervezte a nyelv fő képességeit, és felelős volt a nyelv kiterjesztését érintő javaslatok elbírálásáért a C++ szabványosítási bizottságban.
És ha mindez még nem lenne elég, megírta a C++ nyelvet bemutató, angolul The C++ Programming Language címen megjelent alapművet.
Bjarne jelenleg a texas-i A&M Egyetem professzora és informatikai tanszékének vezetője.