Elindult a PROGmasters ingyenes, Informatikai karrier alapozó kurzusa, ahol nem csak átfogó képet kapsz az IT szakmákról, és betölthető pozíciókról, de tesztek és kvízek segítségével arra is választ kapsz, melyik terület való neked. Az online képzésen továbbá digitális skilljeidet is fejlesztheted.

Az IT egy olyan terület, amit ma már nem lehet külön szektorként jellemezni, hiszen minden területen jelen van, sőt, egyes becslések szerint 2030-ra a jelenleg végzett munkák 52%-át automatizálhatjuk a jelenleg ismert technológiákkal. Emellett hatalmas az igény a jó informatikai tudással rendelkező szakemberekre, hazánkban 22-25000 főre tehető a betöltetlen állások száma. Erről a területről ad átfogó képet új, ingyenes Informatikai karrer alapozó képzésünk.

Az egyéni tempóban végezhető online kurzus tananyagának összeállításakor fontos szempont volt, hogy olyanok számára is érthető legyen, akik eddig nem foglalkoztak informatikával. A képzés teljesen az alapoktól indul, és ellát minden olyan információval, amivel nem csak magabiztosan tudsz majd mozogni az informatikai eszközök tárházában, de az egyes IT szakmákról is átfogó tudást kapsz.

Az IT nem csak programozás

Sokan azért félnek belevágni egy informatikai karrierbe, mert úgy vélik, elengedhetetlen a programozói tudás, amihez pedig komoly matematikai tudás kell – gondolják tévesen. Bár programozóként fontos hogy jó logikai készségekkel rendelkezzen valaki, ugyan annyira fontos, hogy egy fejlesztőnek legyen kreativitása. Na de egy projekt megvalósításánál nem csak programozókra van szükség, számos más szerepkör is elengedhetetlen a folyamatban, ilyen például a manuális tesztelő, vagy a scrum master – akinek nem kell tudni a kódolni. Ezekről is szóesik Informatikai alapozó képzésünkön.

Fontos a magabiztos digitális tudás

A mindennapi életben is épp olyan fontos a digitális tudás, mint a tech világában. A háztartás kiadásait is sokkal kényelmesebb egy excel táblában követni, ahogy egy álláspályázat is sikeresebb, ha az önéletrajzodat szépen formázott dokumentumként küldöd el a jövőbeni munkáltatódnak. A jelenlegi vírus helyzetben pedig még inkább felértékelődött az online eszközök magabiztos használata. Tananyagunkon keresztül ezt a tudást is elsajátíthatod.

Szeretnél részese lenni, de nem tudod mi való neked?

Ha már a kisujjadban van a digitális világ, és a szakmák között is könnyen tájékozódsz, de nem tudod melyikben alkotnál igazán nagyot, segítünk a döntésben. Több kvízt és tesztet összeállítottunk neked, melyek kitöltésével közelebb kerülhetsz a válaszhoz sőt, ki is próbálhatod magad egyes szakmákban tesztfeladatainkon keresztül, így testközelből tapasztalhatod meg a szakmákat. Sok más mellett  angol szintfelmérőt, logikai és IQ valamint ART tesztet is találsz.