Negyedik végzős csoportunkkal együtt az izgalmakkal és sikeres előadásokkal teli utolsó demó nap után ünnepléssel zártuk a képzést. Van is minek örülni: hiszen a programozó-jelöltek számára egy új élet kezdődik.

 

Az utolsó demó napon a rendezvény előtti pár órában mindig óriási a sürgés-forgás a tanteremben. Izgulnak a tanítványok, hogy az idelátogató cégek képviselői milyen véleménnyel lesznek a bemutatóról és persze izgulunk mi is, velük együtt a sikerükért.

Így volt ez a 2017 őszén induló képzés részvevőinek utolsó bemutató napján is: előtte nagy volt az izgalom, utána a megkönnyebbülés, közben pedig a csapattagok mind derekasan helytállva mutatták be a leendő munkaadóknak, hogy mivel foglalkoztak az elmúlt hetekben.

 

Prezentációk

A képzésen résztvevők hat 3 személyes csapatban prezentálták az általuk készített blog, vagy banki applikáció működését. Az előadások végén, pedig a jelenlévők kérdéseket tehettek fel a bemutatott projekttel kapcsolatban.

Az előadások nyelve általában mellőzi a ‘szakmázó’ kifejezéseket, mert ezen a képzésen nem csak Java full-stack szoftverfejlesztőket nevelünk ki, de nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a kommunikációs készségeket fejlesszük és csapatjátékossá tegyünk mindenkit. Fontos számunkra, hogy olyan munkaerőt képezzünk, aki könnyen illeszkedik be a munkahelyi közösségbe és problémamentesen tud együtt dolgozni másokkal.

 

Ismerkedés

A demó nap második részében a cégek képviselői leülhettek a csoportokhoz és személyesen is megismerkedhettek velük.

Ezt azért tartjuk fontosnak, mert így a munkaadók a képzettek személyiségét, jövővel kapcsolatos elképzeléseit is megismerhetik.

 

Ajánlatok

A demó esemény végén több képzett kapott állásajánlatot, többeket pedig elbeszélgetésre invitáltak a cégek képviselői. És bár egyáltalán nem kételkedtünk diákjainkban, nagyon örültünk, hogy ilyen sikeresen zárták a napot.

 

A PROGmasters csapata persze egy kicsit mindig szomorú mikor vége a képzésnek, hiszen a 4 hónap intenzív közös munka összetartó csapatot formál a tanítványokból és a tanárokból, de boldogok is vagyunk mert segíthettünk tanulóinknak egy új élet felé elindulni. Negyedik kurzusunkat az oklevél átadása után, pizzázással, koccintással és a végzetteknek járó nagy gratulációval zártuk.