STRUKTÚRAVÁLTÓ

HALADÓ ÉS GYÁRTÓSPECIFIKUS KÉPZÉSEK

A Struktúraváltó Haladó és Gyártóspecifikus képzések tervezett kezdési időpontjairól és a képzéseket érintő egyéb kérdésekről a későbbiekben fogunk tudni tájékoztatást adni.

További információ: az ujratervezes.nive.hu oldalán

Büszkék vagyunk rá, hogy a PROGmasters az egyik képzési központja az államilag támogatott online informatikai képzéseknek.

Ezen képzéseinken akkor vehettek részt, ha a szakképesítésben meghatározott szakmai kompetenciákkal és a végzettségről szóló tanúsítvánnyal, vagy ennek hiányában a PROGmasters által szervezett előzetes szintfelmérő vizsga sikeres teljesítésével bizonyítottan rendelkeztek.

Feltétel, hogy legyen számítógépetek (webkamerával és mikrofonnal) és internetetek.

MILYEN KÉPZÉSEINK VANNAK?

Az alábbi négyféle haladó és gyártóspecifikus képzések közül választhattok, amelyeket távoktatásban tartunk.

ADATBÁZIS ÜZEMELTETŐ (SPECIALISTA)

TERVEZETT KEZDÉS: Információk hamarosan

TERVEZETT BEFEJEZÉS: Információk hamarosan

IDŐTARTAM: 8 hét + 1 hét szünet, napi 8 óra

KONZULTÁCIÓ: Információk hamarosan

PROGRAM LEÍRÁS ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK: link
(állam által elismert szakmai képzés és képesítő bizonyítvány)

Képzési program.

JUNIOR AUTOMATA TESZTELŐ

TERVEZETT KEZDÉS: Információk hamarosan

TERVEZETT BEFEJEZÉS: Információk hamarosan

IDŐTARTAM: 8 hét + 1 hét szünet, napi 8 óra

KONZULTÁCIÓ: Információk hamarosan

PROGRAM LEÍRÁS ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK: link
(állam által elismert szakmai képzés és képesítő bizonyítvány)

Képzési program.

JUNIOR FULLSTACK API FEJLESZTŐ

TERVEZETT KEZDÉS: Információk hamarosan

TERVEZETT BEFEJEZÉS: Információk hamarosan

IDŐTARTAM: 8 hét + 1 hét szünet, napi 8 óra

KONZULTÁCIÓ: Információk hamarosan

PROGRAM LEÍRÁS ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK: link
(állam által elismert szakmai képzés és képesítő bizonyítvány)

Képzési program.

JUNIOR VÁLLALATI JAVA BACKEND FEJLESZTŐ

TERVEZETT KEZDÉS: Információk hamarosan

TERVEZETT BEFEJEZÉS: Információk hamarosan

IDŐTARTAM: 8 hét + 1 hét szünet, napi 8 óra

KONZULTÁCIÓ: Információk hamarosan

PROGRAM LEÍRÁS ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK: link
(állam által elismert szakmai képzés és képesítő bizonyítvány)

Képzési program.

MI AZ OKTATÁSI MÓDSZERTANUNK?

Röviden: gyakorlat, sikerélmény, mélyvíz, tanulás

Szinte mindig gyakorlati példákkal kezdünk, hogy rögtön lássátok, hova akarunk eljutni, mi a cél. Az egyszerűbb feladatok megadják a sikerélményt és az alapot az elmélet megértéséhez. Aztán jöhet a “mélyvíz” nehezebb feladatokkal. Küzdés közben szinte észrevétlenül elmélyül a tudásotok és szinte már alig kell tanulni az elméletet. Ráadásul mivel egy-egy témához többször is visszatérünk, a hosszútávú memóriátokban is rögzülnek a fogalmak. Mindeközben pedig egyre rutinosabban veszitek a technikai akadályokat és készségszintre emelitek a tudásotokat. 

HOGYAN ZAJLANAK A KÉPZÉSEINK?

A képzések távoktatásban zajlanak, amit azt jelenti, hogy nagyrészt önállóan, a távoktatási tananyagba épített iránymutatás mellett tanultok, hétköznaponként 3 órában pedig konzultációkon vesztek részt.

1) Napi konzultáción, online formában élőben is találkoztok a mentorainkkal a Zoom alkalmazáson keresztül, ahol előadunk, magyarázunk, kérdésekre válaszolunk, workshopokat tartunk, élőben kódolunk kihangosítva a gondolatainkat és koordináljuk az önálló, páros és csapatmunkát.
Ha lemaradnál a konzultációkról, akkor ezek az alkalmak később felvételről vissza is nézhetőek. 

2) A fix konzultációs alkalmakon kívül is elérhetők a mentoraink egész nap 9:00 – 17:00 között a kialakított chat platformon, ahol válaszolnak a kérdéseitekre, és segítenek továbblendülni egy-egy technikai elakadásotokon. 

3) A tananyagok magyar nyelven elérhető videós és írott anyagok, sok-sok gyakorlófeladattal.

MILYEN TANANYAGOKBÓL TANULHATTOK?

Mind a 4 haladó és gyártóspecifikus teljes tananyaga a rendelkezésetekre fog állni a kezdéstől számított 1 éven keresztül, függetlenül attól, melyik képzésünkre jelentkeztek. Vizsgákat tenni és konzultáción jelen lenni viszont ott kell, ahova jelentkeztetek.

Sőt, a haladó és gyártóspecifikus anyagokon túl hozzáférést biztosítunk magyar nyelvű e-learning tananyagok teljes tárházához 1 éven keresztül, melyben egyaránt megtalálhatók fejlesztői, üzemeltetői és felhasználói tartalmak is. 

MENNYIRE INTENZÍV?

A képzések átlag heti 40 óra időráfordítást igényelnek ahhoz, hogy megfelelően tudjatok haladni a tananyaggal és sikeresen le tudjatok vizsgázni. Ez összesen 320 órát jelent, amibe beletartoznak a konzultációk, a gyakorlás, tanulás és vizsgafelkészülési idő.

MILYEN LÉTSZÁMÚ CSOPORTOK LESZNEK?

Az online konzultáción a választott képzésre beiratkozott hallgatók lesznek jelen, a tényleges gyakorlati feladatokon pedig önállóan, párban dolgozhattok.

MILYEN LESZ A SZÁMONKÉRÉS?

Az előrehaladásotokat 1-2 hetente kisebb, kötelezően megoldandó tesztekkel mérjük annak érdekében, hogy ti – és mi is – minél gyorsabban visszajelzést kapjatok arról, hogy megfelelő ütemben haladtok-e. Ezekkel igazoljátok, hogy “jelen” vagytok a képzésen.

Félidős és záróvizsga: a képzés felénél és végénél összetettebb elméleti és gyakorlati vizsgát tartunk.

Projektfeladat/Vizsgaremek: a képzés teljes időtartama alatt a programkövetelmény szerinti projektfeladaton/vizsgaremeken kell dolgoznod.

MIK A TECHNIKAI FELTÉTELEK?

Legyen saját számítógépetek.
Javasolt konfiguráció: Windows vagy Linux operációs rendszer, 8GB RAM, SSD.

És korlátlan adatforgalmú internetkapcsolatotok: min. 2 Mbps fel- és letöltési sebesség.

MIT FOGTOK TUDNI A KÉPZÉS VÉGÉN?

Adatbázis specialista: Önállóan MSSQL szervert telepíteni és üzemeltetni, automatizálni, monitorozni. A szervereken adatbázisokat tervezni, létrehozni, kezelni, monitorozni, optimalizálni. Bonyolult adatlekérdezéseket (riportokat) készíteni. SQL nyelven scripteket készíteni.

Fullstack API: Fullstack tudással leszel felruházva, átlátod majd az egész rendszert a frontend alkalmazástól egészen a backend adatbázisig. Képes leszel önállóan megtervezni és implementálni egy REST API-t MongoDB használatával, valamint összekötni azt egy Angular frontend alkalmazással, akár konténerizált környezetben is.

Tesztautomatizáló: Képes leszel egy programozási nyelven Selenium Webdriver segítségével böngészőfüggetlen felület automatizálására. Továbbá képes leszel REST és SOAP web szolgáltatások automatizált tesztelésére.

Vállalati Java backend: Képes leszel felépíteni egy működő Java backend alkalmazást, amely több rétegből épül fel. Meg tudod valósítani a legalsó réteget, amely az adatbázis hozzáférésért felelős. Képes leszel megalkotni a középső, üzleti logika réteget. Meg tudod majd írni a prezentációs réteget, mely az alkalmazáshoz egy API-t biztosít. Ezt REST web szolgáltatásokkal valósítod meg. Tudsz írni unit és integrációs teszteket az alkalmazás részeinek és egészének automatizált tesztelésére.

Abban biztosak lehettek, hogy nagyon jó alappal fogtok rendelkezni ahhoz, hogy belevágjatok egy új, jövőbiztos IT karrierbe.  

MENNYIT LEHET HIÁNYOZNI?

A megengedett hiányzások mértéke: 20%. 

A hiányzások mérését a képzési előrehaladással mérjük, 1-2 hetente, modulonkénti tesztekkel. Aki egyet teljesít, annak az adott részhez tartozó óraszámai teljesülnek.

Ezen felül dokumentáljuk a konzultációkon való részvételetek tényét és a zárt rendszerű távoktatási képzésmenedzsment rendszerünkben végzett tevékenységeteiket is.

HOL LEHET ALÁÍRNI A SZERZŐDÉST?

Az NSZFH-tól kapott hivatalos értesítést követően, személyesen az alábbi címen:
1056 Bp, Irányi utca 3.
3.emelet

Időpont: Információk hamarosan.

Hozzátok magatokkal!
– fényképes igazolvány, lakcímkártya
– ha foglalkoztatott vagy, akkor a támogatási szerződés mellékletét a munkáltatóddal aláiratva

MILYEN SOFT-SKILL KÉPZÉSEK LESZNEK?

A képzés során tartunk kommunikációs és prezentációs workshopokat, amelyek nem csak az állásinterjúkra történő felkészülésben, hanem a későbbi munkavégzében is segítenek.

Továbbá a PROGmasters szellemiségéhez illeszkedően játékos gyakorlatokkal könnyítjük meg a csapatmunkát. 

HOGYAN SEGÍTJÜK AZ IT KARRIERETEK BEINDÍTÁSÁT?

A szakmai tudás átadásán túl tartunk közös állásinterjú felkészítő workshopokat, bemutatjuk az aktuális IT piacot, szereplőit, pozícióit.
Támogatást nyújtunk a bemutatkozó anyagotok elkészítéséhez (önéletrajz, motivációs levél, szakmai portfólió) és ajánlunk benneteket partnercégeinknek. 

Névtelen 4

MIÉRT A PROGMASTERS?

Mert hiszünk benne, hogy a PROGmasters a legbarátságosabb és legjobb programozó iskola, és abban, hogy ez az online képzéseinken is érezhető volt és lesz.

Mert valamennyi képzési témában jártasak vagyunk, így biztosak lehettek benne, hogy a szakmájuk iránt elhivatott mentorok fognak tanítani.

Mert arra törekszünk, hogy mindenkiből minden körülmények között kihozzuk a maximumot, így annak ellenére, hogy ez „csak egy ingyenes” képzés, nálunk valódi tudást szereztek, amellyel tényleg továbbléphettek.

Mert a járványidőszak alatt minden képzésünket online tartjuk – így pontosan tudjuk, hogy ebben a formában is lehet hatékonyan tanítani és tanulni, pont úgy, mint a személyes képzéseknél.

Erről bővebben a Diákhitel ügyfélszolgálatán tudtok érdeklődni.
+36 1 999 9944 | info@diakhitel.hu | diakhitel.hu

MÉG TÖBB MINDEN ÉRDEKEL?

Kíváncsi vagy, kik fognak tanítani?
Szeretnéd megismerni a PROGmasters történetét?
Inspirálódnál korábbi képzettjeink sikereiből?

KATTINTS BÁTRAN!

A GINOP-6.2.8-VEKOP-20-2020-00001

Egyes szakmák digitális tananyagfejlesztése, struktúraváltást támogató
informatikai képzések keretében támogatott képzések.