GYIK

 

Mitől különleges a PROGmasters 5+5 hónapos intenzív képzése?

Elsősorban attól, hogy gyors és költséghatékony formában tanulhatsz. Mindenre kiterjedő elmélet helyett a legjobban használható technológiákat ismerheted meg.
A személyes kommunikáció segítségével, csoportos munka során gyorsabban és hatékonyabban tudsz új ismeretekre szert tenni és a meglévőket elmélyíteni, mintha online képzést választanál.
A mentorok többéves oktatási tapasztalata és aktív szoftverfejlesztői tudása garantálja, hogy a képzés végén megállod a helyed Java full-stack programozóként.
A képzés második felében pedig 5 hónapon keresztül, fizetett éles szakmai gyakorlat keretében tapasztalhatod meg partnercégeink technológiai stackjét. Ebben az időszakban már annál a cégnél dolgozol éles projekten ahol a későbbiekben is fogsz, de ez alatt az időszak alatt bele tudsz tanulni a vállalat technológiájába, folyamataiba és vállalati kultúrájába. Ez idő alatt minimum 225 000 Forint bruttó fizetést garantálunk neked.

 

 

Miért éppen 5+5 hónap?

Mivel valóban a gyakorlatra és a mindennapi feladatok során felmerülő problémákra koncentrálunk, tapasztalataink szerint 5 hónap alatt képes leszel elsajátítani a munkába álláshoz szükséges tudást.
Az 5 hónapos fizetett éles szakmai gyakorlat alatt pedig elmélyítheted tudásodat, és egy partnercégünknél szerezhetsz szakmai gyakorlatot. A képzés végeztével pedig releváns tapasztalattal kerülsz ki a munkaerőpiacra.

 

Miért a Java?

A Java 25 éves múltjával és folyamatos fejlődésével a szoftverfejlesztési iparág legértékesebb és legnépszerűbb technológiája (http://www.tiobe.com/tiobe-index/)
Segítségével komoly pénzügyi és tőzsdei rendszereket, közösségi alkalmazásokat és kutatási platformokat hoznak létre.
A Java programozási nyelv biztosítja a hátteret azon rendszerek többségének is, amelyek a weboldalak vagy a telefonos alkalmazások egyszerű fejlesztését lehetővé teszik. Google, NASA, Twitter – csak néhány példa azok közül, akik használják.

Milyen technológiákat fogunk tanulni?

Tapasztalataink és piaci igények alapján azokat a technológiákat választottuk erre a 5 hónapra, amelyekre a vállalatoknak leginkább szüksége van.
Megismertetjük a teljes szoftverfejlesztési folyamat eszköztárát a tervezéstől az átadásig. Elsősorban a Java programozási nyelvet és a rá épülő technológiákat fogod megismerni, de más területekről is adunk alapvető tájékoztatást, amit a mindennapokban használni tudsz.

Milyen gyakorlati feladatok lesznek a tanfolyamon?

A képzéseken a valódinak megfelelő munkakörnyezetben dolgozunk. Változatos feladatokkal biztosítjuk, hogy a tanulás élmény legyen, de mindig az életből vett példákat oldunk meg.

Hogyan néz ki egy képzési nap?

Általában „bemelegítő” gyakorlatokkal kezdünk, amelyek segítenek a koncentrálásban, a csapatmunkában és a kreatív gondolkodásban. Ezután egy rövid elméleti oktatás következik, majd gyakorlati feladatokat oldunk meg először közösen, azután kisebb csoportokban. A nap végén együtt átnézzük az elkészült munkákat és megbeszéljük a felmerülő kérdéseket.
Emellett vannak több napig tartó projektek, valamint  beszédtechnika, kommunikációs és prezentációs tréningek is.

Persze a jókedv is velejárója egy-egy képzési napnak csakúgy, mint a társasjátékozás szünetekben és a napi vitaminbevitelhez elengedhetetlen gyümölcskosár. Ha pedig egy-egy mérföldkövön, vizsgán túl vagyunk azt este közös lazítással ünnepeljük.

Mennyi lesz a fizetésem az 5 hónapos gyakorat alatt?

Nagyságrendileg ugyan annyira számíts, mint amennyi a képzés elvégzése utáni nettó kezdő béredből marad a részletfizetés levonása után, amennyiben az utólagos részletfizetési konstrukciónkat választottad a képzés finanszírozására.
A partnercégünknél töltött fizetett éles szakmai gyakorlat alatt minimum 225 000 Forint bruttó fizetést garantálunk neked.

 

Mire leszek képes a tanfolyam elvégzése után?

Mindenre, ami szükséges a biztos álláshoz.

Bővebben (bár még aligha értesz mindent):
Megérted a megrendelő által megfogalmazott igényeket.
Megtanulod feltenni azokat a kérdéseket, amelyek a feladatok pontos egyeztetéséhez szükségesek.
Képes leszel megtervezni egy szoftver architektúráját.
Képes leszel elkészíteni azt megfelelő minőségben, alkalmazva a „Tiszta kód” alapelveit.
Automatizált teszteléssel folyamatosan fenntartani ezt a minőséget és üzemeltetni a szoftvert éles környezetben.

Olyan munkamódszereket tudsz alkalmazni, amelyek növelik a hatékonyságot, átláthatóvá és egyszerűbbé teszik a mindennapi feladatokat (agilis módszertan, Scrum, Kanban)
Megtanulod az önérvényesítést a fejlesztői csapatban.
Tapasztalatot szerzel a munkád eredményeinek bemutatásában, prezentációk tartásában.

Hol tudok majd elhelyezkedni?

A tanfolyam befejeztével back-end szoftverfejlesztőként kezded a karrieredet.
Kiterjedt kapcsolati hálózatunk, partnereink révén a képzés elvégzése után biztosítani tudjuk számodra az állásajánlatot egy olyan cégtől, ahol kiválóan tudod kamatoztatni a megszerzett tudást. 

Mennyit fogok keresni?

Az induló fizetésed minimum bruttó 350 000 forint lesz. Magyarországon átlagosan bruttó 650.000 Ft és 1.200.000 Ft között keresnek a Java fejlesztők, (Hays) ezt a szintet 1-2 év alatt elérheted, nálunk a legjobb alapokat kapod hozzá. Az informatikai fejlesztéssel foglalkozó vállalatok gyakran plusz juttatásokat és rugalmas munkaidőt is biztosítanak a tapasztaltabb kollégáknak. 

Mire van szükségem, hogy elkezdjem a tanfolyamot?

Elsősorban időre, mivel az oktatásunk nappali rendszerű.
Angol nyelv ismeretére a szövegértés szintjén, mivel segédanyagként angol nyelvű leírásokat kell majd használnod.
Némi programozási ismeretre – jó, ha írtál már valamilyen rövid kódot tetszőleges programnyelven, tisztában vagy például a függvény, változó, ciklus fogalmakkal.
Ha nem foglalkoztál még programozással, ingyenes felkészítő tananyagunk segít a szükséges tudás megszerzésében.
Ezen kívül segít a jó logikai készség és a strukturált gondolkodás.

Milyen felszerelést biztosítotok?

Számítógépet minden hallgató számára, de lehetőség van saját laptopon is dolgozni.
Az oktatáshoz szükséges felszereléseket, mint kivetítő, tábla, toll, flipchart.
Szakirodalmat magyar és angol nyelven, jegyzeteket, előadási anyagokat.

 

Hol van a képzési helyszín?

1056 Budapest, Irányi u. 3. sz. III. emelet

Ha még bármilyen kérdésed van, írj bátran a következő e-mail címre: jelentkezes@progmasters.hu