Államilag támogatott IT képzések és diákhitel információk

Mit lehet tudni a diákhitelről?

A koronavírus járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel az innovációs- és technológiai miniszter új diákhitelt vezetett be, a kamatmentes, teljesen szabad felhasználású Diákhitel Pluszt. Május 1-től december 31-ig lehet igényelni minden 18 és 55 év közötti, a miniszter által meghatározott felnőttképzésekben résztvevő tanulónak. Az igényelhető összeg maximum 1 200 000 forint.

Akik igénybe veszik a hitelt, 1 év türelmi idő után 5 évük van törleszteni. Erre a hitelcsomagra is szintén érvényes a 2018-tól bevezetett családtámogatás, mely alapján a második gyermek megszületése esetén az édesanya diákhitelének a fele, a harmadik gyermek megszületése esetén a teljes diákhitel-tartozás elengedésre kerül.

További részletes információkat itt találsz: diakhitel.hu

Milyen képzésekre és hogyan vehetem igénybe az állami támogatást?

Az Újratervezés program keretében elérhetővé vált a jelentkezés a 8 hetes, ingyenes alapozó informatikai képzésre. Május 22. 12 óráig bárki jelentkezhet, aki betöltötte 18. életévét, rendelkezik számítógéppel és stabil internetkapcsolattal.

A képzés munka mellett is, egyéni tempóban elvégezhető, és május 25-én indul, jelentkezni az ujratervezes.nive.hu oldalon lehet, valamint a képzés részleteiről is itt találsz részletes leírást. A kurzus egy záróvizsgával zárul, amelynek sikeres teljesítése az egyik feltétele annak, hogy a résztvevők 100%-os állami támogatással tanulhassanak tovább a programban elérhető IT-képzések egyikén.

Az elérhető informatikai képzések indulásának időpontja, feltételei és listája még nem tisztázott, így a részletek megjelenéséig erről bővebb felvilágosítást sajnos sem emailben, sem telefonon nem tudunk még adni. Ha jelentkeztél valamelyik képzésünkre, akkor amint közzéteszik a képzőintézmények listáját, mi is értesítünk majd a nálunk elérhető képzésekről.

További, a programmal kapcsolatos kérdésekre a szervezők az alábbi elérhetőségeken tudnak válaszolni:
email: ujratervezesprogram@ikk.hu
telefon: +36 30 180 21 14