Ilyen lenne egy programozó?

 
Budapest, 2018.01.27. – A zokni-szandál a múlté, az inkognitó-mód viszont nem. Sajnos még mindig élnek és virulnak a programozó-sztereotípiák.

Közel kétezren töltötték ki a PROGmasters kérdőívét, amelyből kiderül, hogy az emberek a zokni-szandál vagy szandál-zokni kombinációt leszámítva minden, a fejlesztőkkel/programozókkal kapcsolatos sztereotípiával szívesen viccelődnek.

Az eredmények szerint a programozók többsége egyedül vagy a szüleivel él, és csak a válaszadók egyharmada gondolja úgy, hogy párkapcsolatban.

A gép elől nem nagyon állnak fel a szabadidejükben sem, mert akkor játszanak (1245 válaszadó szerint az összes karaktert ismerik a számítógépes játékokból) vagy “inkognitó-módban” neteznek (1286 válasz).

Innen zuhannak ágyba hajnali 5-kor (820 válasz), ha egyáltalán pihennek valamikor (548 válaszadó szerint soha nem alszanak). Ha reggel felkelnek és munkába indulnak, azt kapják magukra, amit épp találnak (1160 válasz), de lehet, hogy valamelyik kockás ingüket választják (468 válasz).

A PROGmasters csapata szerint viszont szoftverfejlesztőnek lenni ma már se nem ciki, se nem gáz. Sokat változott a szakma, és még többet változott a közeg. “Nem kell éjjel-nappal dolgoznod, kimondottan jól kereshetsz, biztos és jó hangulatú munkahelyed lehet, jó fej kollégákkal, barátokkal, sok szabadidővel – és igen, lehetsz lány is” – mondta Filep Szabolcs, a PROGmasters egyik alapítója és mentora.

Megjelenések:
Hello World Online – Ilyen lenne egy programozó?