Dani eddigi élete során volt már színész, vendéglátós, fordító, marketinges, ács, de még produkciós asszisztens is. Elmondjuk, hogy 27 évesen hogyan lett végül programozó.

Karrierváltást karrierváltás követett

Nagyon sokféle területen megfordultál már, de hogyan indult a karriered?
Gyerekkorom óta arra készültem, hogy színész leszek, ez volt az egyetlen dolog, ami érdekelt. Gimi alatt színjátszókörre jártam, érettségi után pedig felvételiztem a Pesti Magyar Színházhoz. Karrierem a Gózon Gyula kamaraszínházban kezdődött, ahol 5 évig játszottam. Az előadások időszakosak voltak, így egy idő után szerettem volna másban is kipróbálni magam. Néhány évig a vendéglátásban dolgoztam, voltam szakács, majd ingatlanos, sőt, néhány hónapig segédmunkás és ács is. Ekkor már szemezgettem a filmezéssel is, mivel a baráti köröm nagyrésze a filmgyártásban dolgozik.

Unalmasnak nem mondható. El tudtál helyezkedni a filmiparban?
Igen, a legnagyobb magyar filmgyárnál voltam asszisztens, majd később produkciós asszisztens. Nagyon élveztem a filmezést, emberileg is rengeteget adott. Megtanultam, hogyan kell csapatban dolgozni, dinamikusan végezni a munkám és felelősséget vállalni. Azonban a munka mellett nem jutott időm a magánéletemre és a családomra, így váltanom kellett.

Mi mindenbe kóstoltál még bele?
A filmezésben eltöltött három év után rendezvényszervezői babérokra törtem, majd voltam cateringes, social media poszt író, és egy ideig angol tankönyveket fordítottam magyarra.

Tizenkét szakma után programozó

Hogy jött mindezek után a programozás?
Egy szicíliai nyaralás alatt világosodtam meg, hogy programozónak kell lennem. Nem akartam már visszatérni a filmezéshez és a rendezvényszervezéshez sem, a kódolás pedig mindig is érdekelt, így adta magát a dolog.

Miért pont a PROGmasters-t választottad?
Mindenképp intenzív képzésen szerettem volna tanulni. Az egyik egyetemi tanáromtól hallottam a PROGmasters-ről, akinek a fia itt végzett. Elkezdtem Pythont tanulni, hogy fel tudjak készülni a felvételire, azonban a Java full-stack képzésről lecsúsztam, így végül a .NET full-stack képzésre kerültem be.

Mi volt a legjobb élményed a képzés alatt?
Az improvizációs alkalmak voltak a kedvenceim, mivel szorosan kapcsolódik a színészethez – nosztalgikus élmény volt.

“Mindig tanulni kell. Tanulás az egész élet.”

A NIX-nél helyezkedtél el, hogy érzed magad?
Nagyon élvezem, amit csinálok. Az IT-hez vezető út hosszú volt, de most, hogy itt vagyok, úgy érzem, végre megtaláltam a helyem. Az első három hónapban a képzéshez hasonlóan végigmegyünk a stack-en – backend, adatbázisok, majd frontend. Van egy mentorom, vele dolgozom együtt szorosan a mindennapokban. Most kisebb feladatokon dolgozom, de hamarosan egy nagyobb projektben is részt fogok venni.

Mik a terveid a jövőben?
Egyelőre tanulni szeretnék, minél több tapasztalatot gyűjteni. Hosszútávon az alkotást érzem magaménak, amihez a projekt alapú munkavégzés jó kiindulópontnak tűnik, de a jövő még bármit hozhat.

Hobbiként DJ-zel. Összefér ez a programozással?
Abszolút. A jövőben a programozói karrierem mellett a DJ pályafutásomat is szeretném egyengetni.

LEGYEN TIÉD A KÖVETKEZŐ SIKERSZTORI!